Feng Shui kantoor - Helena Struik

Feng Shui kantoor

Feng Shui op kantoor

Zoals je waarschijnlijk al weet kun je Feng Shui ook in jouw woning en op het kantoor gebruiken. Hierbij staat het opwekken van positieve energie in deze omgeving centraal. Je werkplek op het kantoor zal met Feng Shui zorgen voor meer harmonie en succes. Toch weten velen mensen niet wat voor invloed Feng Shui heeft op het functioneren van jouzelf en je medewerkers. Denk hierbij aan de stimulatie van de creativiteit van het personeel, het creëren van een betere naamsbekendheid, de communicatie onderling en naar de klanten toe, verhoging in de inkomsten en het enthousiasme wat jouw personeelsleden uit kunnen stralen. Om dit succes te kunnen boeken dien je jouw kantoor in te richten die gebaseerd is op de Feng Shui methode.

Hoe werkt Feng Shui?

Je wilt natuurlijk optimaal kunnen genieten van jouw werkdag. Hierbij is de flow van de positieve energie een vereiste. Met behulp van Feng Shui zorg je ervoor dat alles perfect in balans is. Je laat de energie vrij door jouw kantoor dwalen en deze energie zorgt voor een gezonde balans voor zowel lichaam als geest. Deze stroming van energie wordt ook wel qi genoemd. Qi wordt ook wel eens vitale energie, levenskracht of spirituele energie genoemd. Zonder qi is er geen leven en qi zorgt ervoor dat deze energie door het lichaam wordt doorgevoerd. Daarom is het zo belangrijk om deze stroming goed te laten doorvloeien op jouw kantoor of werkplek.

Bij het inrichten van jouw werkplek is een bureau waarschijnlijk niet te missen. Dit betekent ook dat de plek van jouw bureau een grote invloed heeft op de stroming van de vitale energie. Deze qi stroomt beter wanneer er natuurlijk licht aanwezig is. Je raad het al… zonlicht! Plaats je bureau dus op de plek waar er het meeste zonlicht aanwezig is. Mocht het voorkomen dat er weinig licht binnenkomt op jouw kantoor, kun je overwegen om een lamp te gebruiken die zorgt voor warm licht.

Hoe zorg ik voor een goede Feng Shui op het kantoor?

Er zijn vele manieren hoe je de Feng Shui kan bevorderen. Dit kan bijvoorbeeld door je werkplek opnieuw in te richten. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw werkplek in balans komt. Een van de belangrijkste punten om te beginnen aan Feng Shui is het opruimen van jouw werkplek. Hierbij is het noodzakelijk dat je geen spullen om je heen hebt die je niet meteen nodig hebt. Op deze manier is jouw werkplek geordend en heb je alleen de spullen om je heen die je daadwerkelijk snel nodig hebt. Zo kun je niet alleen efficiënter aan het werk, maar zie dit er ook mooier uit. Daarnaast dient ook jouw werkplek schoon te zijn. Hou dit ook echt bij! De reden van een schone werkplek is dus niet alleen een mooier beeld, maar de viezigheid zorgt voor een hoop qi. Deze stroom is dan niet goed in balans en moet worden gecorrigeerd. Maak dus echt goed schoon en niet alleen het vuil wat je met het blote oog ziet.

Meer weten over Feng Shui for Business? Prijs: 25 euro

Dit document (voor je kantoor thuis of op je werk) geeft je de meeste handige en praktische tips om je zaken op je kantoor of in je kantoorruimte beter te laten stromen.

Naast deze tips zijn er veel meer aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het vermijden van meubels met agressieve vormen en het kiezen van bepaalde kleuren. Wil jij meer weten hierover en heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw kantoor? Ik help je hier graag bij! Ook jij zal het effect ervaren wanneer je Feng Shui in balans is.

Mijn diensten

Al jaren begeleid ik mensen in het maken van de beste keuzes voor hen met betrekking tot verschillende levensvragen. Ik help hen daarbij met het definitief opruimen van blokkades die hiervoor in de weg zitten. Bekijk de verschillende diensten die ik aanbied om u te helpen met uw blokkades. Bekijk ook de andere producten in de webshop.